İyi Beslenenler Neden Daha İyi Yaşarlar?

Daha iyi bir yaşam sürmenin püf noktalarını iyi bilmek gerekir, beslenme şeklimizi doğru olarak algılamalı ve bildiklerimizi yenilemeliyiz. Yiyecek seçimlerinizi işinize, yaşınıza, cinsiyetinize ve ekonomik durumunuza uygun değişikliklerle çeşitlendirmeniz gerekir. İyi yemek yemek mutlaka pahalı şeyler yemek veya içmek anlamına gelmez. Uygun fiyatlı ama sağlıklı yiyecekler her zaman daha makuldür. Ailenizin sağlık geçmişini, yani genetik risklerinize uygun bir diyet planı nasıl oluşturacağınızı sormalı, okumalı, araştırmalı ve öğrenmelisiniz. Sağlık probleminiz varsa, hangi besinlerin iyileştiğini veya kötüleştiğini bilmeniz gerekir.

İyi Beslenmiş Bir İnsan Her Yaşta Daha Güçlüdür

Doğru beslenme, hücrelerin sağlığı ve dolayısıyla dokularımızın, organlarımızın ve sistemlerimizin sağlığı için önemlidir. Doymuş hücreler daha az zarar görür. Bu hücreler, sindirim işlemlerine karşı daha dirençli ve tahrip olanları eski haline getirmek daha kolaydır.
İyi beslenen çocuklar ve ergenler daha düzenli, daha sağlıklı gelişim ve öğrenme kabiliyeti için oldukça önemlidir. İyi beslenmiş bir kadının sağlıklı bir çocuk doğurabilme imkanı her zaman daha güçlüdür. İyi beslenme, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. İyi yemek yediğinizde, daha az psikolojik probleminiz olur. Stresiniz azalır, hafızanız güçlü kalır, uykunuz daha da düzene girer.

Kötü Yemek Hastalık Nedeni Olabilir

Modern tıbbın gelişimi, hijyen koşullarının iyileştirilmesi, eğitim seviyesinin ve refahın artması birçok hastalığın önünde bariyer oluşturabilir. Ek olarak, yetersiz beslenme ile ilişkili hastalıklar, eskisi kadar yaygın değildir. Kısacası, “beslenme ve sağlık ilişkisi” söz konusu olduğunda haberler her zaman iyiye işaret eder. Ancak önemli bir detayı hatırlamak da önemlidir: yeni sağlık sorunlarının çoğu mikrobiyal hastalıklar veya yetersiz beslenmeden kaynaklanmamaktadır. Bunların çoğu malnütrisyon, yüksek kalorili yiyecek alımı, aşırı şeker, tuz alımı veya besinlerden elde edilen kanserojen maddelerdir.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmek İçin Doğru Yemek Alışkanlıkları

Her şeyden önce, her gün yeterince protein almaya çalışmak önemlidir. Özellikle hayvansal proteinlerden yararlanmayı unutmamak gerekir. Balık, et, tavuk, yumurta, yoğurt, kefir, ayran, süt çok önemli ürünlerdir. Yoğurt ve kefir önerilebilir çünkü probiyotikler bakımından zenginlerdir. Her gün masanızda bunlardan bir veya daha fazlasını bulundurmanız önerilir.
Sebze ve meyve yemeyi unutmamak gerekir. Özellikle taze meyve ve sebzeler renkli ve canlı olduğunda daha sağlıklı sonuçlar verir. Karoten bakımından zengin olan havuç, antosiyanin bakımından zengin olan nar tüketme olasılığınız her zaman daha faydalıdır. Kış aylarında her gün bir elma yemek de mükemmel bir seçimdir.
B vitamini, magnezyum ve folik asit bakımından zengin oldukları için ceviz, fındık, badem ve yerfıstığı yemek de sağlıklı beslenme planı içinde olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir