Wushu Dövüş Sporu

Jakarta: India’s Santosh Kumar (blue) in a bout against Vietnam’s Bui Truong Giang during the Wushu – Men’s Sanda – 56kg Semifinals at the Asian Games 2018, in Jakarta on Wednesday, August 22 2018. (PTI Photo/Shahbaz Khan) (PTI8_22_2018_000259B)

Wushu dövüş sporu diğer dövüş sporlarının neredeyse tamamı gibi Uzakdoğu’da ortaya çıkmıştır. Wushu 20. Yüzyılda Çin de ortaya çıkmıştır. Kökeni ise çok eskilere dayanmakta olan Wushu ilkel toplumlarda insanların kendini. Savunması amacıyla ve hayatta kalmaları için gereken temel ihtiyaçlarını karışmak amacıyla gelişen bir dövüş sporudur. İlk önce kendini hayvanlardan. Koruyan insanlar daha sonra Modern hayata geçtikten sonra büyük silahlar imal etmeye başladı nitekim bununla beraber hem savunma hem de saldırı teknikleri gelişti. Gerçek anlamda ise Çin’de saldırı ve savunma olarak adlandırılan bu dövüş sporu esasında tüm dövüş sporlarının atasıdır. Ve çinin milli sporudur. Wushu iki bölümde karşımıza çıkar ilki sanda ve bir diğeri ise Tao olarak adlandırılan şekliyle karşımıza çıkmıştır. Sanda esasında Çin boksu dur ve tekme yumruk ve güreş sporlarını da içinde barındıran belli kurallar çerçevesinde yapılan bir spor haline gelmiştir. Tao ise, dengeyi duruşu sıçrayışları korumak için yapılan ikinci bir kategoridir. Türkiye’de ise Wushu 1990 li yolların başlarında modern anlamda başarı sağlamıştır. Ülkemizde 20 yüzyılın sonunda kurulan Wushu federasyonu ile hem Avrupa’da hem de dünya şampiyonalarında başarılara sahibiz. Peki, Wushu nasıl bir spordur? Wushunun insanlara sağladığı faydalar nelerdir? Sislerinde cevabını merak ettiğiniz soruların cevabı Bu makalemizde yer alıyor şimdi buyurun beraber bakalım.

Wushu Dövüş Sporu Nasıl Oynanır

Wushu, karşılıklı olarak iki rakip ile minderin üzerinde, hem bedenen hem ruhen hem Beyin olarak vücudun her yerini çalıştıran bir dövüş sporudur. Wushuda sporcular el ve ayaklar ile yapılır ve iki rakipte birbirlerini yenmeye çalışır.

Wushunun İnsana Sağladığı Yararlar

Wushu yalnızca bedenen değil zeka atiklik be solo bir kondisyon ister. Kişinin hem beyin fonksiyonlarını hem fiziki anlamda vücuda yarar sağlar. Hem savunma hem saldırı mekanizmasını geliştirerek kişiye katkı sağlar. Wushu aynı zamanda kişinin iç dünyasını ruhunu kötü düşüncelerden arındırmayı sağlar. Kişiye adeta meditasyon yapar. Doğru nefes alıp vermeye anlayan Wushu sporcusu her anlamda huzura kavuşur. Her cinsten ve farklı kilo kategorilerinden oluşan Wushu dövüş sporu gittikçe önemini arttırmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir